Арт терапевтичен колаж – Моят род Copy

Материали- снимки на хора от твоето семейство, лепило, голям кадастрон или платно за рисуване, ножица и лепило

Събери стари снимки на предшествениците ти –  родители, баби, дядовци,ако имаш и от по-назад в рода  или ги сканирай и принтирай върху хартия. От дясната страна на колажа са мъжете в рода ти, а от лявата жените. Изрежи снимките във формата , която искаш . Докато държиш всяка една от тях се свързвай с този предшественик и му благодари за живота. Каквото и да се е случило между вас, се опитай да се фокусираш върху усещането за благодарност за този безценен дар.  Можеш да оставиш колажа си само с техни снимки, можеш да рисуваш около снимките или да добавиш изрезки от списания на фигури и фон, които свързваш с различните представители на твоя род.

Нека целият процес по правене на колажа бъде изпълнен с намерение за изцеление на връзките, почитане на корените ни и благодарност, че именно заради тези хора, ние сме тук и в  голяма степен сме това, което сме.

Когато стане готов го погледай и ако искаш кажи нещо, което си искала , но никога не си успяла.Как се чувстваш докато го гледаш? Какви мисли и асоциации ти идват?

Можеш да го запазиш и да го поглеждаш, когато имаш нужда от връзка с корените си или да направиш символичен ритуал на почит, предлагайки  свещ, инсенс или   цвете пред колажа като символен жест на любовта и почитта към семейството.