Психология

Образование и опит

Завърших бакалавърска степен по Психология в СУ, а след това и магистърска степен по Детско-юношеска психология. Направих 6 месечен обмен в Мадридският университет Комплутенсе и в Испания изкарах практикум в местна клиника за психично здраве.

Учих 5 години в Институт по психодрама, индивидуална и групова психотерапия „Бернхард Ахтерберг“ и станах асистент по психодрама. Задълбочих обучението си с различни семинари по трансперсонална психология, неорайхиянска психотерапия, аналитична психология на Юнг и интегрална психология. Няколко години работех с арт-терапия с хора с ментални увреждания, аутисти и деца без родители и фасилитирах програми за ненасилствена комуникация и емоционална интелигентност с ученици в различни училища.

Ролята на психотерапията

Продължам да използвам различни техники от арт-терапия като незаменим диагностичен и терапевтичен инструмент. Вярвам и съм изпитала силата на изкуството като метод за самоанализ и за себеизразяване. То е директна врата към нашето несъзнавано и чрез него цялата информация за минали травми и потиснати емоции тече без цензурата на егото с помощта на символен език. Освен това изкуството ни помага да пренасочваме и изразяваме по градивен начин енергията на деструктивните си мисли и чувства, наместо да ги прикриваме и игнорираме.

Визията ми за ролята на психотерапията в личностното развитие и благоденствие е, че тя ни помага да интегрираме тъмните си страни, да променим вредните за нас и околните модели на поведение и да обикнем онова, което не можем да променим.

В хуманистичния подход, който аз следвам, ние не сме абсолютни жертви на миналото, белязани завинаги от болката и детските травми, а ние имаме избора да се усъвършенстваме и да се освободим от ограничаващите си модели във всеки момент от жизненият си път.

Как протича една лична психотерапевтична сесия?

Една сесия протича в рамките на 60 минути и може да се проведе на живо или онлайн по Viber или WhatsApp. Всяка сесия е стъпка напред към щастието и успеха, но за да бъде терапията истински и дълбоко трансформираща на всички нива от живота Ви, може да се наложи повече от една консултация. Това е строго индивидуално и зависи от всеки отделен случай.

Първата част от нашата съвместна работа е диагностична – да установим каква е истинската заявка на клиента, какво точно възпреприятства неговото благополучие. Често хората идват с една заявка, но в процеса на работа, се оказва, че това, което истински им пречи да бъдат удовлетворени и успешни е нещо друго. Чрез различни психотерапевтични похвати, ще открием същината на Вашия проблем и чак тогава можем да пристъпим към същинската терапевтична част.

По време на терапията, ще използвам аналититични, психодраматични и арт-терапевтични техники, за да Ви подкрепя по пътя на самопознание и разгръщане на потенциала.

Какво да очаквате?

 • Истинско и дълбоко изслушване
 • Обратни връзки, които никой не би се осмелил да ти даде и дълбоки лични прозрения
 • Болка и сълзи, но също и освобождение и лекота след това
 • Един час, в който изцяло се посвещавам на Вас и на Вашето благополучие
 • Нови хоризонти и възможности
 • Лична трансформация и свобода
 • Пълна конфиденциалност

С какви заявки работя?

На практика можем да работим за преодоляване на всяко едно нещо, което Ви пречи да си щастлив/а и да кажеш Да на живота. Не работя с тежки зависимости , с психотични разстройства и хранителни разстройства. Ако това е Вашия случай, обърнете се към специалист, който е изцяло специализиран в тази област.

Често срещани теми за работа са:

 • Състояние на тревожност
 • Невъзможност или трудности в любовните отношения
 • Неразрешени семейни проблеми
 • Травми от детството
 • Липса на визия за смисъла на живота и за личната мисия
 • Ниска самооценка
 • Трудност за адаптация по време на бремеността и следродилния период на жената

Аз наблюдавам Вашето поле , изслушвам историята Ви и давам необходимите методи, с които сами да достигнете до разрешение на ситуацията, в която сте. Резултатът от една терапия зависи колкото от моите умения и познания, толкова и от Вас – от готовността за промяна и от Вашата отдаденост и последователнот.

При желание и отвореност от страна на клиента може да комбинираме традиционните методи от психотерапия с Theta Healing.

Цени:

– лична онлайн сесия – 70 лв
– лична сесия на живо – 70 лв

Плащане на онлайн сесия:

По банков път:
Iban: BG27UNCR70001524568178 BGN
Банка: UniCredit Bulbank / УниКредит Булбанк
Получател: Кристина Костова Хаджиева
Основание: онлайн сесия + трите имена

ЗА ВЪПРОСИ И ЗАПИСВАНЕ НА

индивидуална сесия