Йога

Моят път

Йога е моят път към Любовта и Свободата. Започнах да се занимавам с йога преди 12 години и от тогава йога се превърна в основна част от живота ми.

Направих своето 200-часово обучение за йога преподавател  в Rishikul yogshala в Ришикеш, която е световната столица на йога в Индия. Там изучавах стиловете Хатха и Ащанга Виняса, философия на йога, крия, йога терапия, пранаяма и медитация. Преди 10 години започнах да практикувам Виняса Флоу йога при вдъхновяващата Деви. Впоследствие освен практиките с нея, имах възможността да срещна и други родни и световно признати  учители, сред които и Шива Рей, която създава и разпространява този стил на базата на ученията на Кришнамачария. Задълбочавах познанията си по време на посещения на различни йога фестивали, ашрами и семинари в Индия, Непал, Бразилия, България, Англия и Испания.

През 2014 г. по време на второто ми пътуване в  Индия имах невероятната възможност да се срещна с Амма -реализиран духовен учител и хуманитарен деец, която ръководи глобална мрежа от благотворителни проекти в служба на човечеството и в защита на околната среда.

Вдъхновена от нея , открих бхакти йога-  пътят на любовта и предаността и на карма йога- пътя на себеотдаденото служене на другите и интегрирах мантра йога във всекидневната си практика.

Часове по йога

В часовете си се опитвам да съчетавам познанието на Запада и мъдростта на Изтока. Искрено вярвам, че съвременните стилове, които преподават асана могат да ни предложат много и са част от еволюцията на йога, но заедно с това смятам, че е важно да запазим същината на традицията и да помним, че йога е наука за душата, а не просто фитнес или култ към красотата. За това освен асана, практикувам и преподавам пранаяма, медитация, йога философия, мудра и мантра с много любов и уважение към хилядолетната традиция на йога.

Чувствам се  благословена, че мога да предам тези знания на всички, които избират да практикуват с мен  и че се уча и израствам заедно  с тях.

ПРОВЕРИ МОИТЕ

онлайн програми

ЗАПАЗИ ЧАСОВЕ