Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

5-те Елемента- Древните мъдреци- ришите, които изучавали Аюрведа ( холистична медицинска система,практикувана в Индия), достигнали до прозрението, че съзнанието е енергия, която се проявява чрез пет основни принципа или елемента: Етер (пространство), Въздух, Огън, Вода, Земя. Разказват историята на Сътворението и обясняват цялата ни материална и духовна същност чрез взаимодействието на тези елементи.
Прана Виняса Йога за Елементите – Прана Виняса Йога е креативна и трансформираща практика, която пробужда потока на жизнената сила- прана. Това е динамичен стил, в който асаните плавно се преливат една в друга, водени от дъха, докато умът остава в покой и състояние на дълбока осъзнатост. Чрез серия от 5 практики ще въплътим потока на всеки един от Петте Елемента и ще изследваме връзката си с него и проявленията му на физическо и емоционално ниво. Ще използваме последователност от асани , пранаяма, мудри, визуализации и медитативни техники, която лекува, балансира и ни свързва с енергията на елементите. Фокусът е изкуството на намаскар – потока на движение и дишане ,който се стремим да превърнем в активна медитация и осъзната практика на свърване с Майката Природа.
Елемент Земя- Първата от тази серия практики е посветена на елемента Земя . Според Аюрведа , от Зeмятa ca cътвopeни вcичĸи opгaнични живи тeлa- растения, животни и хора. Eлeмeнтът Зeмя cъдъpжa и нeopгaничнитe cyбcтaнции, ĸoитo oбpaзyвaт минepaлнoтo цapcтвo.
На по-фино равнище, този елемент отговаря за чувството за стабилност, сигурност, доверие и с връзката ни с материалния свят. Когато е в дисбаланс се проявява като страх, тревожност, несигурност, неспокоен и хаотичен ум. Eлементът Земя ни прави по-устойчиви и символизира всичко, което създава физическото тяло.

Ще изпълним серия от заземяващи и центриращи пози, както и балансиращи пози които на физическо ниво активират краката и таза, а на енергийно ниво работят с първа чакра Муладхара. Също ще включим дихателни упражнения и медитативни техники за свързване със Земята.

За водещата- Казвам се Кристина Хаджиева ( Према Дая ) и съм дипломиран психолог и йога преподавател , сертифициран от Yoga Alliance. Практикувам йога от 12 години ,през които я открих като моя път към истината, любовта и свободата. Следвам го с отдаденост и дълбоко преклонение пред неговата лечебна и трансформираща сила. Завърших своето 200 часово обучение за йога преподаватели в Rishikul Yogshala, в Ришикеш, Индия- световната столица на йогата, където учих хатха и ащанга йога. Практикувам прана виняса йога от 10 години, през които съм срещала и съм се учила от много вдъхновяващи учители от България и от целия свят, сред които и създателката на стила прана виняса флоу- Шива Рей. През годините имах възможност да посетя различни семинари, йога фестивали и практики в сферата на йога в България, Индия, Непал, Бразилия, Франция, Англия и Испания и съм благодарна , че споделям наученото в часовете ми с вас и че продължаваме да се учим заедно.

Детайли

Дата:
август 22, 2020
Час:
9:30 am - 10:30 am
Категория за Събитие:

Място

Беглика
Батак, 4580 България Google Map
Уебсайт:
https://www.facebook.com/beglikafreefest/