Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Натурална гинекология, йога и лечебни практики

Утробата е център на нашата женска сила и храм на нашата сексуална и творческа енергия. От нея извира гласът на интуицията ни и пак там се съхранява мъдростта на нашите предшественички. Тя носи потенциала да канализира и подхрани великото чудо на Живота, тя е и изворът, от който се раждат и всичките ни мечти и проекти.
В това магично преживяване навътре към нашата женственост, ще изследваме заедно и ще се запознаем с алтернативни на съвременната медицина методи да лекуваме и пречистим Утробата на физическо, емоционално и енергийно ниво. Ето какво ви предлагаме:
• Лекционен курс по Натурална Гинекология
• Суджок терапия и Арвиго масажни техники за хормонален баланс и заболявания на репродуктивните органи / гърди.
• Лечебни женски парни бани “Нежно биле”
• Йога за свързване с утробата
• Медитации и практики за пречистване на енергийни и емоционални блокажи

За практиките

❤ Виняса Флоу Йога:
Ще изпълним плавна и преливаща серия от асани, водени от дъха, които ще ни потопят в състояние на осъзнатост и блаженство. Серията включва специално подбрани пози, дихателни техники, бандхи, мудри и визуализации, имащи пряк ефект върху ендокринната ни система и добрия тонус на жената. Ще се запознаем и с пози от йога, подходящи за различните етапи на женската менструация и жизнен път.
На по-фино ниво практиките, които ще споделим, работят за първите два енергийни центъра. Първи енергиен център на корените и връзката ни със Земята, който на физическо ниво е свързан с йони. Втори енергиен център на сексуалната и креативна енергия, отговарящ за матка и яйчници.
Чрез тази серия целим да пречистим енергийните блокажи, които пречат на потока на жизнената енергия и да се потопим в блаженството и любовта

❤ Медитации:
Ще използваме различни дихателни и медитативни техники за възстановяване на любящата връзка с Утробата, за пречистване на травми и токсични взаимоотношения от миналото и за свързване с женската ни сила

❤ Лекционен курс по Натурална Гинекология
Ще разгледаме един по-задълбочен и холистичен подход за лекуване на заболявания на женските полови органи, на вашата сексуалност или на женската ви същност. Как да се справим с хормоналните проблеми и да бъдем здрави жени, които се радват пълноценно на пътуването, наречено живот? Какви техники и билки да използваме и каква храна да ядем според периода на нашия менструален цикъл? Как да се лекуваме сами, да опознаем себе си, да не се страхуваме от гинекологичните заболявания и да вземем хормоналния баланс в ръце?
Нашият менструален цикъл е един от основните измерватели на нашето здраве като цяло. Ще се запознаем с един по-различен от общоприетия и познатия ни мироглед за менструацията, ще се потопим в света на южноамерикански практики за изцеляване и възстановяване на величието на нашите Утроби, ще се докоснем до родните билки, етеричните масла и хранителни продукти, които да използваме за гинекологични проблеми и по този начин да избегнем синтетичните лекарства, които увреждат дълготрайно нашата ендокринна система и здраве.

❤ Женска парна баня, су джок и масажни техники за гърди и Утроба

Ще се научим как сами да прилагаме техники за самопомощ:
Моксотерапия и лекуване със семена по системата су джок.
Арвиго масаж на гърди и на коремна област за хормонален баланс и лечение на заболявания при жената.
Женска парна баня – известна също и като Йони стиминг, това е практика, в която жената наслаждава на билкови пари, обливащи и лекуващи нейната Утроба.
Докосващи само външните й части, силата на билките прониква дълбоко през влагалището, където има лечебен ефект върху шийка, матка, тръби, яйчници. Ще използваме женските парни бани на Нежно биле.

Водещи:
Кристина Хаджиева
Кристина Хаджиева ( Prema Daya Yoga ) практикува йога от 12 години. За нея йога е пътят на истината, на любовта и на свободата, който следва с отдаденост и преклонение пред неговата лечебна сила. Завършва обучевието си за йога преподавател в Ришикеш, Индия. Посещавала е семинари и практики в България, Индия, Непал, Бразилия, Испания, Англия. През последните няколко години преподава Прана Виняса йога и работи като холистичен терапевт в Бразилия и България.
Дипломиран психолог е и има инициации и обучение в методите на Рейки и Theta Heal-ing. Занимава се с с арт-терапия, рисуване и медитация върху мандали .
В практиките си съчетава мъдростта на Изтока и познанието на Запада и преподава с много любов към Живота и с уважение към традициите
Мила Банкова е завършила междукултурно сътрудничество и антропология, а понастоящем е докторантка с тема “Женско здраве и женско тяло” към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. Занимава с натурална гинекология и е създател на НЕЖНО БИЛЕ
– инициатива за самолекуване чрез натурални методи и продукти. Живяла е 12 години в Амазонската джунгла на Перу, откъдето тръгва и интересът й към света на лечението и фитотерапията. Там има възможност да се запознае с местни шамански практики и да се докосне до света на билколечението. Сертифицирана е от международната су джок академия

❤ ПРОГРАМА
Петък
16.00 –Пристигане и настаняване
17.30-18.30 кръг на запознанство и споделяне
18.30-19.30 дихателни техтики, мудри и медитация за свързване с утробата
19.30-20.30 Вечеря*
20.30-22:00 Женска парна баня – церемония

Събота
9.00-10.30 Йога и медитация за пречистване на утробата
10.30-11.30 Закуска
11.30-13.30 Обучение по натурална гинекология
13.30-14.30 Обяд*
14.30-17.00 свободно време/разходки
17.00-19.00 су джок и масажни техники за хормонален баланс
19.30-20.30 Вечеря
20.30-22.00 Сензитивни игри за свързване с центровете на Женската сила и арт-терапия

Неделя
9.00-10.30 Йога и медитация
10.30-11.30 Закуска
11.30- 13.00 Ритуал за Майката Земя
13.00-14.00 Обяд
14.00-15.00- отпътуване

Цена- 250 лв
Включва всички практики и материали,
2 нощувки в Тринити ритрийт хаус
Вегетариански закуски, обеди и вечери.
Не включва транспорт.
Записването става само с предварително заплащане на депозит от 120 лв.
За записване и информация за заплащане, моля посочете вашите имена и тел номер на neznobile@gmail.com
За още информация се свържете с нас –
Кристина 08944335907 или
Мила-0895959096
Очакваме ви с радост на това блажено и лечебно пътешествие към Утробата Лечителка.

Детайли

Начало:
ноември 13, 2020
Край:
ноември 15, 2020
Стойност:
250лв
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/377471033426373/

Място

Trinity Retreat House
ул.Малина 7, 5641 Ново село, Apriltsi България Google Map
Телефон:
089 448 8804
Уебсайт:
http://www.trinityretreathouse.com/