Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Съзнанието е енергия, която се проявява чрез пет основни принципа или елемента: Етер (пространство), Въздух, Огън, Вода, Земя. Разказват историята на Сътворението и обясняват материална ни и духовна същност чрез взаимодействието на тези елементи.

💧Прана Виняса Йога за Елементите – Прана Виняса Йога е креативна и трансформираща практика, която пробужда потока на жизнената сила- прана. Това е динамичен стил, в който асаните плавно се преливат една в друга, водени от дъха, докато умът остава в покой и състояние на дълбока осъзнатост. Чрез серия от 5 практики ще въплътим потока на всеки един от Петте Елемента и ще изследваме връзката си с него и проявленията му на физическо и емоционално ниво. Ще използваме последователност от асани , пранаяма, мудри, визуализации и медитативни техники, която лекува, балансира и ни свързва с енергията на елементите. Фокусът е изкуството на намаскар – потока на движение и дишане ,който се стремим да превърнем в активна медитация и осъзнат акт на свърване с Майката Природа.

💧Елемент Вода: Тази практика е посветена на елемента вода – сила, която позволява свързване, сливане, проникване на елементите един със друг и един във друг. Водата е абсолютно необходима за функционирането на тъканите и органите в тялото /около 70% от нашето тяло/.
Качествата на водата са – хладна, флуидна, мека. Когато е в дисбаланс в тялото води до дехидратация или проблеми с бъбреците ,а на по-дълбоко ниво до усещане за застой , липса на адаптивност, емоционална нестабилност, напрежение .Когато този елемент е в баланс се проявява като гъвкавост в тялото и ума, интегриране на емоциите, балансирана сексуална енергия и творчество и всички части от тялото са подхранени и хидратирани. Водата успокоява, омекотява, свързва , охлажда и ни свързва с творческия импулс и чувствата ни, както и с нашето подсъзнание и интуиция.
По време на практиката ще включим флуидна серия от плавно преливащи се пози, Уждай дишане ( което напомня шума на океана) и визуализации, за се свържем с елемента вода, който отговаря за втората чакра Свадхищана- център на емоциите, насладата, творческата и сексуална енергия.

💧Цена- 15лв. Важат карти Мултиспорт

💧За записване – ТУК  или на тел: +359 894 335 907

💧За водещата – Кристина Хаджиева (Према Дая) е дипломиран психолог и йога преподавател, сертифициран от Yoga Alliance . Практикува йога от 12 години , през които я открива като своя път към истината, любовта и свободата. Следва го с отдаденост и дълбоко преклонение пред неговата лечебна и трансформираща сила. Завършва своето 200 часово обучение за йога преподаватели в Rishikul Yogshala, в Ришикеш, Индия – световната столица на йогата, където учи хатха и ащанга йога. Кристина практикува прана виняса йога от 10 години , през които се е срещала и учила от много вдъхновяващи учители от България и от целия свят, сред които и създателката на стила прана виняса флоу- Шива Рей . През годините Кристина посещава различни семинари, йога фестивали и практики в България, Индия, Непал, Бразилия, Франция, Англия и Испания и се чувства благодарна, че споделя наученото с вас.

Детайли

Дата:
октомври 11, 2020
Час:
10:00 am - 11:20 am

Място

Yoga Vibe San Stefano
ул. Сан Стефано №22
София, България
Google Map
Телефон:
089 837 5551
Уебсайт:
https://www.yogavibe.net/