Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Съзнанието е енергия, която се проявява чрез пет основни принципа или елемента: Етер (пространство), Въздух, Огън, Вода, Земя. Разказват историята на Сътворението и обясняват цялата ни материална и духовна същност чрез взаимодействието на тези елементи.
Виняса Флоу Йога за Елементите – Виняса Флоу Йога е креативна и трансформираща практика, която пробужда потока на жизнената сила- прана. Това е динамичен стил, в който асаните плавно се преливат една в друга, водени от дъха, докато умът остава в покой и състояние на дълбока осъзнатост. Чрез серия от 5 практики ще въплътим потока на всеки един от Петте Елемента и ще изследваме връзката си с него и проявленията му на физическо и емоционално ниво. Ще използваме последователност от асани , пранаяма, мудри, визуализации и медитативни техники, която лекува, балансира и ни свързва с енергията на елементите. Фокусът е изкуството на намаскар – потока на движение и дишане ,който се стремим да превърнем в активна медитация и осъзнат акт на свърване с Майката Природа.

Елемент Въздух- Елементът въздух се свързва с усещането за лекота, отвореност, спонтанност, любов и свобода. Когато е в дисбаланс води до липса на продуктивност, разпиляност на мислите, липса на последователност , нереалистични и идеалистични очаквания и нагласи , ако въздухът е твърде силен или като усещане за тежест, слабо въображение и прекалена прагматичност и материализъм и липса на любов и приемане ако е твърде слаб.

В тялото въздухът се проявява в движението на мускулите, сърдечните съкращения, в разгъването и свиването на белите дробове, движението на клетките.

Свързваме този елемент с дишането , а то има особено важна роля в практиката на йога, защото дъхът е основен източник на жизнена енергия прана. За това и фокусът върху него и овладяването на вдишванията, издишванията и паузите между тях хармонизират ума и тонизират тялото, и също така помагат за постигане на дълбоки състояния като концентрация и медитация.

В практиката посветена на елемента въздух ще включим асани , които разширяват капацитета на белите дробове и отварят гръдния кош и раменете, балансиращи пози, много дихателни техники и визуализации. Този елемент се свързва с четвъртия енергиен център Анахата, който отговаря за любовта и приемането.

Цена- 15лв. Важат карти Мултиспорт

За записване – ТУК  или на тел: +359 894 335 907

За водещата – Кристина Хаджиева (Према Дая) е дипломиран психолог и йога преподавател, сертифициран от Yoga Alliance . Практикува йога от 12 години , през които я открива като своя път към истината, любовта и свободата. Следва го с отдаденост и дълбоко преклонение пред неговата лечебна и трансформираща сила. Завършва своето 200 часово обучение за йога преподаватели в Rishikul Yogshala, в Ришикеш, Индия – световната столица на йогата, където учи хатха и ащанга йога. Кристина практикува прана виняса йога от 10 години , през които се е срещала и учила от много вдъхновяващи учители от България и от целия свят, сред които и създателката на стила прана виняса флоу- Шива Рей . През годините Кристина посещава различни семинари, йога фестивали и практики в България, Индия, Непал, Бразилия, Франция, Англия и Испания и се чувства благодарна, че споделя наученото с вас.

Детайли

Дата:
ноември 22, 2020
Час:
10:00 am - 11:00 am
Стойност:
15лв
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/3724780440953251/

Място

Yoga Vibe San Stefano
ул. Сан Стефано №22
София, България
Google Map
Телефон:
089 837 5551
Уебсайт:
https://www.yogavibe.net/