Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Съзнанието е енергия, която се проявява чрез пет основни принципа или елемента: Етер (пространство), Въздух, Огън, Вода, Земя. Разказват историята на Сътворението и обясняват цялата ни материална и духовна същност чрез взаимодействието на тези елементи.
Виняса Флоу Йога за Елементите – Виняса Флоу Йога е креативна и трансформираща практика, която пробужда потока на жизнената сила- прана. Това е динамичен стил, в който асаните плавно се преливат една в друга, водени от дъха, докато умът остава в покой и състояние на дълбока осъзнатост. Чрез серия от 5 практики ще въплътим потока на всеки един от Петте Елемента и ще изследваме връзката си с него и проявленията му на физическо и емоционално ниво. Ще използваме последователност от асани , пранаяма, мудри, визуализации и медитативни техники, която лекува, балансира и ни свързва с енергията на елементите. Фокусът е изкуството на намаскар – потока на движение и дишане ,който се стремим да превърнем в активна медитация и осъзнат акт на свърване с Майката Природа.

Елемент Етер ( пространство) – това е най-финият елемент и е свързан с духовността, чувството за свързаност, съзнанието , комуникацията и истината. Когато е в дисбаланс се чувстваме празни, неразбрани и изолирани и ни е трудно да съзрем смисъла на живота си. Работата с този елемент донася теми за мисията ни на земята,дали има някаква по-висша сила, какво е истината, как се свързваме и общуваме с другите и със себе си .

За да изследваме етера,постепенно ще преминем от по-физическата практика на йога-по-бавна и медитативна серия от асани , с фокус на пози за щитовидната жлеза, към техники за медитация, мантри и визуализации. Етер е свързан с петия енергиен център Вишудхи , който отговаря за комуникацията ни с другите и способността ни да изразяваме вярванията си, така че да бъдем разбрани и как ние самите да приемаме истината на другите.

Цена- 15лв. Важат карти Мултиспорт

За записване – ТУК  или на тел: +359 894 335 907

За водещата – Кристина Хаджиева (Према Дая) е дипломиран психолог и йога преподавател, сертифициран от Yoga Alliance . Практикува йога от 12 години , през които я открива като своя път към истината, любовта и свободата. Следва го с отдаденост и дълбоко преклонение пред неговата лечебна и трансформираща сила. Завършва своето 200 часово обучение за йога преподаватели в Rishikul Yogshala, в Ришикеш, Индия – световната столица на йогата, където учи хатха и ащанга йога. Кристина практикува прана виняса йога от 10 години , през които се е срещала и учила от много вдъхновяващи учители от България и от целия свят, сред които и създателката на стила прана виняса флоу- Шива Рей . През годините Кристина посещава различни семинари, йога фестивали и практики в България, Индия, Непал, Бразилия, Франция, Англия и Испания и се чувства благодарна, че споделя наученото с вас.

Детайли

Дата:
ноември 29, 2020
Час:
10:00 am - 11:00 am
Стойност:
15лв
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/2740419212846511/

Място

Yoga Vibe San Stefano
ул. Сан Стефано №22
София, България
Google Map
Телефон:
089 837 5551
Уебсайт:
https://www.yogavibe.net/